Sudura este un procedeu de asamblare nedemontabila care este des folosita in industria de constructii de masini si in constructii civile.

Sudura oxigaz automatizata prezinta un avantaj deosebit la realizarea pieselor cu gabarit mare unde sunt multe suduri de realizat in pozitii dificile si de lungimi mari, precum si cand sunt multe operatiuni de sudura repetitiva. Astfel de situatii pot aparea la sudura grinzilor, suportilor, cisternelor sau sasiuri de masini.

Aparatele de sudura oxigaz cu comanda numerica sunt utilaje care pot fi modelate foarte flexibil, grinda de sustinere a untitatii de sudura putand fi realizata la dimensiuni mari, chiar si peste 12 metri lungime si inaltime de 3-5 metri.

Daca complexitatea sudurii si conditiile speciale de lucru necesita, utilajul CNC se poate utila cu aparate de sudura oxigaz in tandem, unde doua surse de sudura actioneaza un singur pistolet special. Datorita elementelor de constructii robuste si flexibile, masina CNC de sudura oxigaz ofera suduri de calitate inalta si productivitate la costuri foarte mici.