Mocheta este o pardoseală caldă, plăcută la atingere. Probabil aceasta este cauza pentru care este aleasă să fie montată în foarte multe locuințe.

Mocheta este oferită spre vânzare în mai multe categorii de rezistență. În funcție de locul unde se va monta mocheta trebuie să satisfacă un standard de rezistență, altfel spus în limbajul meșterilor rezistență la trafic. Într-o casă, traficul persoanelor din încăperi este foarte redusă, ar fi inutil să achiziționați o mochetă de trafic intens.

Însă altfel stă problema când se amenajează un spațiu comercial sau birou. În spațiile comerciale nu se recomandă folosirea mochetelor, fiindcă va fi foarte greu de întreținut, în special în timpul anotimpurilor ploioase.

Mocheta de trafic intens este recomandată în special birourilor sau spațiilor turistice, hoteluri, moteluri, pensiuni, unde traficul persoanelor este moderat și există aparate profesionale de curățenie. Mocheta de trafic intens necesită întreținere profesională, aspiratoare care pot spăla petele și murdăria care se adună.